Marjan | Fotografie

Na een aantal jaren in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, heb ik in 1998 de stap naar het middelbaar onderwijs gemaakt. In de onderbouw van een scholengroep havo-atheneum-gymnasium geef ik les in de vakken wis- en natuurkunde.

 

In het onderwijs werken betekent veel vakantie en meestal ga ik dan op reis. En dan nooit zonder camera.

Van vele reizen zijn ook vele foto’s gemaakt, maar die heb ik niet allemaal op mijn site staan.

 

Tot 2008 had ik nog nooit een spiegelreflexcamera in mijn handen gehad, behalve af en toe die van mijn man, waarvan ik wist dat je hem op P moest zetten om er een foto mee te kunnen maken. Zelf had ik alleen een kleine Ixus 50 van Canon en daar was ik erg gelukkig mee.

 

In de zomer van 2008 kwam de ommekeer. Ik wilde wat meer met fotografie gaan doen en op zolder lag een “oude” Canon 30D van mijn man een beetje te verstoffen. Waarom zou ik dan niet een cursus fotografie gaan doen?

Op het internet ben ik gaan zoeken en ik kwam terecht bij een opleiding voor fotograaf in Hasselt (B). Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen aan de 3-jarige opleiding.

 

In de daaropvolgende jaren heb ik de oude camera van mijn man ingeruild voor een Canon Eos 5D Mark II, en de kleine Ixus heeft ook al weer 2 opvolgers gehad, eerst een Canon Powershot SX200 en een jaar later de Canon Powershot S95. Sinds augustus 2012 heb ik het genoegen om te mogen werken met de Canon Eos 5D Mark III

 

In juli 2011 heb ik mijn opleiding afgerond met een mooi certificaat. Mijn foto’s op de site zijn zeer divers, omdat ik tijdens mijn studie opdrachten in alle disciplines heb moeten maken, en ik het nog steeds leuk vindt om allerlei foto’s te maken. Ik kan niet zeggen dat ik een uitgesproken voorkeur heb, telkens opnieuw ontdek ik weer dingen die ik leuk vind om te fotograferen.

 

Heel veel kijkplezier gewenst, en misschien komen we elkaar eens tegen als ik wat voor je mag fotograferen.

Marjan | Fotografie - info@marjanfotografie.nl - +31 6 46 0800 18